Akıllı Tahta

Akıllı Tahta

Son dönemlerde teknolojinin ilerlemesi ile beraber oldukça popüler hale gelen akıllı tahta, geleneksek sunum tahtasının teknolojiye uyarlanmış hali olarak ifade edilebilmektedir. Bildiğimiz beyaz tahtanın etkileşimli bir aygıta dönüşmüş hali olarak da bilinen akıllı tahta, hem klasik beyaz tahta hem de elektronik bir aygıt olarak kullanılabilmektedir.

Akıllı Tahta Özellikleri Nelerdir?

Genellikle okullarda, üniversitelerde, etüt merkezlerinde bu tür eğitim merkezlerinde tercih edilen akıllı tahta iki farklı bölmeye sahip olmasıyla bilinmektedir. Sürgülü bir sisteme sahip olan bu tahtaların yarısında klasik beyaz tahta yer alırken, diğer yarısında ise dev bir ekran yer alabilmektedir. Bilgisayara bağlı olan bu ekran üzerinden gerektiğinde sunum vb ihtiyaçlar karşılanabilirken, klasik beyaz tahta kısmından da yazılı işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

Son teknoloji ile üretilen akıllı tahta modelleri ise genelde tek bir tahta görünümüne sahiptir. Projektör ya da bilgisayar bilgilerinin bu tahta üzerinde görüntülenmesini sağlayan bu sistem, kalem, parmak ya da bu gibi faktörlerle manipüle edilebilmektedir.  Üstelik kolay bir kullanım imkanı sunan bu tahtalar öğrencilerin de dikkatini çektiğinden daha faydalı olabilmektedir.

Etkileşimli beyaz tahta olarak da nitelendirilen akıllı tahta, eğitimcilerin ya da kullanıcısının masa üstünden de öteye geçebilmesini ve aynı bilgilerin birçok kişiye aynı anda görüntülenmesini sağlayabilmektedir. Bu teknoloji sınıfta ya da iş yerlerinde gerek çocukların gerekse profesyonel yetişkinlerin dikkatini toplamasına yardımcı olurken, aynı zamanda kullanıcısına ihtiyaç halinde kullanabilmek için referans bilgileri kaydedebilme imkanı da tanıyabilmektedir.

Akıllı tahtalar günümüzde uzaktan eğitim gereken sınıf ya da ofis gibi ortamlarda da büyük faydalar sağlayabilmektedir. Bu duruma bir örnek göstermek gerekirse; bilgilerin görüntülendiği ve belgelerin işaretlenebildiği bu tahtalar video dosyaları ve kamera kayıtlarını da gösterebilmektedir. Üstelik akıllı tahtalar notlar üzerine not tutulabilmesi ve grup oturumlarında beyin fırtınası yapılmasına da olanak sunmaktadır.

Akıllı Tahtanın Eğitimdeki Yeri ve Önemi

Her geçen gün biraz daha ilerleme kaydeden teknoloji, artık hayatımızın her alanında yer edinmeyi başarmaktadır. Doğru ve yeterli kullanıldığında büyük faydalar sağlayan bu teknolojilerden biri olarak da akıllı tahta gösterile bilmektedir.

Gelişen teknoloji eğitim sektöründe de önemli bir yer edinirken, günümüzde pek çok okulda, eğitim araç ve gereçleri bu gibi ürünlerden oluşmaktadır. Akıllı tahta da bu şekilde birçok eğitim kurumunda yerini alan akıllı tahta, yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Okullarda dönem dönem kullanılan tepegöz, televizyon, video ve bu gibi teknolojik ürünleri tek bir çatı altında toplayan akıllı tahta ve projeksiyon gibi ürünler sayesinde öğrencilere daha geniş kapsamlı bir eğitim sunabilmek mümkün hale gelmiştir.

Akıllı Tahtanın Kullanım Avantajları

Akıllı kağıtların kullanıcısına birçok alanda fayda ve avantaj sağlayabilmektedir. Tebeşir tozu, kötü koku ve bu gibi problemlerin önüne geçen, daha kolay, temiz ve sağlıklı bir kullanım imkanı sunan akıllı tahta, aynı zamanda etkileşimli yönü ile zamandan tasarruf edebilmeyi de sağlayabilmektedir. Öte yandan çocukların ilgisini çekebiliyor oluşu, daha renkli sunumların ve videoların çocukların zihninde daha kalıcı olması gibi özellikleri ile dikkat çeken bu tahta, ayrıca sınırsız çalışma alanı ve kapasitesi de sunabilmektedir.

Akıllı kagıtların kullanım alanının bir sınırı bulunmamaktadır. Bu nedenle de akıllı tahtalarda yazılı alanları silmeye gerek olmadan direkt olarak yeni bir tahta sayfası ekleyerek saniyeler içerisinde kullanıma hazır bir hale getirebilmek mümkündür.

Öte yandan öğrenciler tarafından da kolaylıkla kullanılabilen akıllı tahta, diğer klasik tahtalara kıyasla öğrenim sürecini de kısalta bilmektedir. Bu gibi etkileri ile eğitim – öğretim hayatında önemli bir yer edine bu tahta, hemen hemen her eğitim kurumunda yer almalıdır.

Dilsiz Türkiye harita ve harita türevlerinide sipariş verip 100’ün üzerinde patentli ürünümüzü satın alabilirsiniz.

Akıllı tahta, kağıt tahta, yazı tahtası ürünlerimizi aşağıdaki linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

https://www.kagittahta.com.tr/

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Call Now ButtonHemen Aramak İçin Tıklayın